Drie uitvinders zijn op zoek naar de ultieme uitvinding: een motor die op water kan draaien!

De pers is heel erg geïnteresseerd en alle media duiken op de uitvinders. De president van Amerika komt zelfs op bezoek en hij wil het idee kopen want zo’n super-uitvinding maakt zijn leger onoverwinnelijk. De ene uitvinder is vereerd, maar de andere twee twijfelen. Beroemd en rijk zijn is leuk, maar zij hadden andere plannen met de uitvinding...


Deze familievoorstelling is voor iedereen vanaf 7 jaar.  
Recensie THEATERKRANT ★★★★

Inventieve jeugdopera met een explosief einde 
Prominent op het podium staat een bouwwerk van blokken dat enerzijds doet denken aan een iglo of de eerste maanlander, en anderzijds aan het menselijk brein. Associaties waarmee op vaak komische wijze wordt gespeeld, niet alleen in de tekst van Carel Alphenaar, maar vooral ook visueel. Als het opeens sneeuwt in het bouwwerk bijvoorbeeld, door de futuristische kostuums van Esmee Thomassen, maar ook subtieler als door het fraaie lichtontwerp dit ‘brein’ anders oplicht en zelfs kortsluiting maakt.

(…) Regisseur Bram Jansen en choreograaf Ryan Djojokarso maken optimaal gebruik van het decor van Douwe Hibma en slagen er daadwerkelijk in zeker het jeugdige publiek niet te laten zien dat zowel de rollen van de uitvinders als die van de soldaten gespeeld worden door dezelfde drie zangers: Marcel van Dieren, Niek Idelenburg en Erik Slik. De zangers ogen en klinken niet alleen anders in hun dubbelrollen, ze bewegen ook totaal anders. Hun bewegingen worden nog grotesker door het terugkerende ridderthema uit Prokofjefs ‘Romeo & Julia’ dat door componist Roel Slootman  is gearrangeerd voor slagwerk en behendig wordt vermengd met zijn eigen soundscape.         


Choreografie: Ryan Djojokarso
Regie: Bram Jansen
Muziek: Sergei Prokofiev en Roei Slootman
Libretto: Carel Alphenaar
Lichtontwerp: Maarten Warmerdam 
Geluidsontwerp: Tom Gelissen
Dramaturgie: Joke Hoolboom 
Kostuums: Esmee Thomassen
Decorontwerp: Douwe Hibma
Performers: Marcel van Dieren, Niek Idelenburg and Erik Slik
Percussie: Chris Saris
Productie: Holland Opera

Check trailer 

ImageImageImage