Indringend portret van een vrouw die zich ontheemd voelt in een wereld die zij dacht te kennen

Na het plotselinge verlies van haar Nederlandse man voelt de Indonesische K. zich langzaam verdrinken in haar eigen hoofd.  Waarom kijkt iedereen zo naar haar? Ze gaat steeds minder naar buiten en ook haar verdriet houdt ze binnen. Ryan Djojokarso brengt een identiteitscrisis op de planken.

Alleen in haar kamer doemen beelden op van haar jeugd op Java. In haar herinneringen graaft ze naar sporen, van haar afkomst en van de reis die ze heeft afgelegd. Ze gaat op zoek naar antwoorden, naar een plek waar zij kan aarden.

LENTE/22/K. is een theatraal concert met dans en video over één personage. Een dubbelrol die wordt vertolkt door (opera)zangeres Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktas. In verschillende hoofdstukken over liefde, rouw, verlangen naar het verleden, eenzaamheid en hoop wordt het verhaal van K. verteld in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands.

Na het spraakmakende en confronterende WINTER/21/J. is LENTE/22K. de tweede in de reeks van vier dansportretten van theatermaker/choreograaf Ryan Djojokarso. In deze portretten onderzoekt hij vraagstukken over afkomst en verbondenheid in een veranderende samenleving.

Concept, choreografie en regie: Ryan Djojokarso met Bernadeta Astari & Melisa Diktas
Compositie: Singhkéo Panya
Dramaturgie:
Jappe Groenendijk
Lichtontwerp: Ate Jan van Kampen
Productie: Stichting LIBI
Met dank aan: Theater Zuidplein
Met steun van: Fonds Podiumkunsten - Gemeente Rotterdam

LENTE/22/K. is een LIBI productie

Trailer volgt!

Image Image Image Image Image Image Image