LENTE/22/K.

Een betoverende dansopera over ontheemding en heimwee, met sopraan Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktaş.

Na het spraakmakende WINTER/21/J. is LENTE/22/K. de tweede in een reeks dansportretten, waarin Ryan Djojokarso de betekenis van afkomst en verbondenheid in een veranderende samenleving onderzoekt. Zijn eerste voorstelling WINTER/21/J. werd meteen uitgekozen door de Nederlandse Toneeljury als een van de meest indrukwekkende voorstellingen van afgelopen seizoen.

Dans en live zang
In LENTE/22/K., creëert Djojokarso een intiem en meeslepend beeld van het thema ‘belonging’. We maken kennis met de Indonesische K., een vrouw die zich ontheemd voelt en dit moeilijk kan uiten. Ze is opgegroeid in een cultuur waarin je niet te koop loopt met je problemen. Ze graaft naar sporen van haar afkomst en van de reis die ze heeft afgelegd. Op zoek naar antwoorden, naar een plek waar zij kan aarden. De bijzondere dubbelrol van K. wordt vertolkt door twee performers, (opera)zangeres Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktaş.

In verschillende hoofdstukken over liefde, eenzaamheid, verlangen én hoop wordt het verhaal gezongen in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands. De filmische muziek is geschreven door componist Singhkéo Panya.

Astari heeft een prachtige, warme en heldere stem. Met haar kleine postuur en op blote voeten houdt ze ook fysiek volledig stand naast Diktas.
Theaterkrant over LENTE/22/K.

Een adembenemende performance tijdens het O. festival
Kunstzone over LENTE/22/K.

Djojokarso slaagt er met zijn ploeg in de grond te laten schuiven onder het gevecht om de macht te behouden in een veranderende omgeving.
De Volkskrant over WINTER/21/J.****

KIJK DE TRAILER >


Concept, choreografie en regie:
Ryan Djojokarso met Bernadeta Astari & Melisa Diktaş
Compositie: Singhkéo Panya
Dramaturgie:
Jappe Groenendijk
Lichtontwerp: Ate Jan van Kampen
Productie: Stichting LIBI
Met dank aan: Theater Zuidplein
Met steun van: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

LENTE/22/K. is een LIBI productie (2022)

ImageImageImageImageImageImageImageImageImage